Adevarul e stapanul nostru, nu noi stapanim adevarul. – Mihai Eminescu

Detectiv particular – univers

Detectiv particular – univers

Mar 5, 2013

Detectiv particular – Toata lumea a vazut macar odata o emisiune sau un film despre cei care se ocupa in mod profesionist de investigatii particulare. insigna detectiv particular

Imaginea unui detectiv particular este extrem de vasta, dar, de-a lungul anilor, a capatat conotatii negative si uneori a fost interpretata gresit.

Multi considera ca aceasta meserie poate fi practicata doar de tipi duri bine pregatiti fizic. Altii cred ca el se ocupa doar de urmarirea sotilor ori sotiilor care isi inseala partenerii. Aceste aspecte reprezinta doar o mica parte din toata plaja de activitati pe care o poate intreprinde un detectiv particular.

Universul investigatiilor particulare

In realitate, detectivii sunt persoane foarte talentate si experimentate care provin din numeroase alte domenii de activitate.

Majoritatea sunt fosti politisti sau fosti militari. Altii vin din domenii care se ocupa cu recuperarea creantelor sau alte aspecte financiare. In acelasi timp, detectivul este solicitat in multe domenii, de aceea orice cunostinte pot fi folositoare.

Cel mai important lucru este ca detectivul particular sa nu se teama de nimic. Trebuie sa fie deschis la orice provocare.

Trebuie sa aiba rabdare si sa fie un bun observator. Detectivii pot fi angajati atat pentru a cerceta nerespectarea unor termeni contractuali cat si investigarea unor crime.  E nevoie de ei si pentru cazurile de cercetare a companiilor.

Detectivi corporate – pe plan intern

Detectivii corporate sunt deseori angajati de marile companii pentru a analiza activitatile pe plan intern si extern. Un detectiv corporate poate sta linistit in fata computerului. De acolo pot aparea foarte multe oportunitati.

Pot aduna multe informatii vitale de pe internet. Nu este iesit din comun ca un detectiv sa lucreze sub acoperire pentru a descoperi angajati corupti sau chiar infractori.

Detectivi corporate – pe plan extern

Acest gen de detectivi poate cerceta si posibilii asociati. Aceasta activitate presupune ore intregi de cercetare, interviuri si supraveghere. Aici, camera video este cel mai bun prieten al detectivului.

Abilitatea de a face poze si filmari pertinente este esentiala. Aceste materiale pot fi folosite ca dovezi pe viitor. In afaceri, daca vrei sa ai succes trebuie sa iti cunosti cat mai bine partenerii si concurenta.

O echipa de detectivi foarte buna trebuie sa fie capabila adune toate informatiile si sa faca toate cercetarile ca relatia de afaceri sa functioneze.

Investigatia necesita rabdare

Orice investigatie are nevoie de multa rabdare. Detectivii petrec mult timp pe teren mai ales in activitati de supraveghere. Petrec mult timp pe urmele altora pentru clientii lor.

De asemenea petrec multe ore in fata calculatorului pentru a obtine informatii esentiale cazului. Aceasta meserie este dramatizata mult la televizor, dar in realitate nu este chiar atat de spectaculoasa.

Poate fi o slujba periculoasa pentru ca intampina destule obstacole. Totusi, rar se intampla sa fie agresat fizic.

Avantaje pentru companii la contractarea unui detectiv particular

In definitv, orice afacere are nevoie la un moment dat de o echipa de detectivi.

Va fi mereu nevoie de verificarea trecutului unui angajat sau a unui asociat. Echipa de detectivi poate ajuta o firma in nenumarate feluri.

Apelarea la investigatiile private nu e decat o alta metoda de a-ti proteja afacerea si de a-ti asigura drumul catre succes.