Adevarul e stapanul nostru, nu noi stapanim adevarul. – Mihai Eminescu

De ce sa angajezi un detectiv particular

Exista multe motive pentru care ai putea sa angajezi un detectiv particular. Aria de servicii acoperita in prezent de multe agentii de detectivi este atat de larga incat sigur vei gasi detectivul potrivit pentru tine.  Orice agentie de detectivi iti ofera o paleta de servicii enorma pentru orice fel de client, fie particulari sau corporate. Motivele pentru care oamenii pot apela la detective sunt extrem de variate.

Pentru clientii particulari, cel mai cunoscut motiv pentru care apeleaza la detectivi este pentru a-si gasi prieteni foarte vechi sau rude pierdute. Poate parea greu de crezut cand azi prietenii si familia se gasesc la doar un click distanta pe retelele sociale, insa gasirea lor poate fi mai dificila decat pare.

Un detectiv experimentat va sti cum sa foloseasca atat internetul cat si o serie de metode traditionale testate pentru a gasi pana si persoanele pricepute in a se ascunde. Din ce in ce mai multe companii contacteaza agentii de detectivi pentru a gasi diversi datornici si pentru a-si recupera datoriile.

Un alt motiv pentru a angaja un detectiv este acela de a obtine dovezi despre adulterul partenerului. Adesea, cei care apeleaza la un detectiv au deja banuieli puternice ca partenerii ii insala. Folosind mai multe metode precum supravegherea, verificarea convorbirilor, urmarirea masinii prin satelit  (cine va promite asa ceva incalca legea) , detectivul experimentat pot furniza dovezile necesare pentru a confirma sau infirma suspiciunile initiale.

Orice dovada poate fi admisa in instanta. Din acest motiv, detectivul este des angajat de avocati pentru a aduna dovezi care sa ii ajute in construirea apararii. Politia sau avocatii sunt mai mereu prinsi in alte activitati solicitante, iar angajarea unui detectiv este o practica des intalnita.

Clientii corporate ar putea apela la detectivi particular pentru a pune in aplicare diverse diligente operationale sau strategice in numele lor. Aici intra verificarea trecutului unui asociat sau viitor partener, verificarea conturilor companiei pentru cazuri de fuziune sau diverse achizitii sau investigarea activitatii unei companii pentru a stabili faptul ca nu este implicata in ilegalitati.

Exista agentii care se specializeaza in una sau doua domenii, iar activitatea este mult mai complexa decat va puteti imagina.